Incertesa al món del futbol: la Unió Esportiva Olot suspèn la pretemporada

La Unió Esportiva Olot suspèn l’inici de la pretemporada per la incertesa a la Federació Espanyola. Aquest dilluns està prevista una reunió amb les federacions territorials per determinar l’inici de la lliga i els protocols sanitaris que caldrà seguir de Segona B en avall. Fins al moment, l’inici de la lliga estava previst pel 26 de setembre, però la situació de la pandèmia ha deixat a l’aire aquesta data i, fins i tot, s’ha posat sobre la taula començar al gener.

Jugadors, tècnics i treballadors esperen la decisió de la RFEF (UE Olot | Núria Marguí)

Aquest matí la Unió Esportiva Olot hauria tornat als entrenaments si no fos per la incertesa del moment. Finalment, no serà així i el club no ha posat data al retorn. Divendres la Federació Espanyola va anunciar una reunió per avui amb totes les federacions territorials per ral de determinar el futur de les competicions no professionals. En veure que l’inici de la competició quedava a l’aire, el club olotí (i altres com el Llagostera), van decidir suspendre l’inici de la pretemporada fins que hi hagi l’aigua clara.

No ha transcendit l’hora de la reunió d’avui, però s’espera que al final del dia la Federació comuniqui les conclusions. A la trobada hi participaran tots els presidents de les federacions autonòmiques de futbol. Una de les qüestions que més interessen és saber quan podrien començar les competicions. Algunes informacions apunten que a la reunió es posarà sobre la taula no començar fins a finals d’any o al gener, una idea que ha encès jugadors, entrenadors i clubs de Segona B, Tercera i territorials.

El protocol, a l’espera

També està per veure quin serà el protocol i com es gestionarà tot el procés de control de la pandèmia. De la reunió d’avui n’hauria de sortir un principi d’acord que determini els passos a seguir en cas que algun equip detecti positius de coronavirus.

A la reunió d’avui també ha demanat assistir-hi l’Associació de Futbolistes Espanyols. En l’última nota informativa de la Federació, es deia que l’evolució de la pandèmia exigia una “reflexió conjunta” per començar la nova temporada amb “garanties sanitàries i jurídiques suficients”.

 

Les reaccions del club

Respon