Indignació màxima al món de la cultura i l’esport de la Garrotxa: “Et treuen les ganes de continuar”

Critiquen que són els grans oblidats, que no hi ha dades que demostrin que les seves propostes propaguen el virus i desconfien de les ajudes del govern català. La cultura ha convocat un acte de protesta aquest migdia davant del Teatre Principal, on s’espera l’assistència de tots els sectors implicats en l’àmbit cultural.

Foto: Pau Masó


Sorpresa i tristesa. Aquestes són les dues paraules que resumeixen les sensacions de la cultura després d’haver rebut amb estupor les mesures del govern català que els obliguen a suspendre les activitats programades. Diuen que s’han esforçat per aplicar totes les mesures de seguretat i tenen la sensació que això no ha servit de res. Se senten els grans perjudicats i adverteixen de la pèrdua de la riquesa cultural que això suposa. En el cas concret d’Olot, se suspendran una dotzena de propostes que estaven programades per aquests dies. Es retornaran els diners de totes les entrades adquirides amb antelació. Ho ha explicat a Ràdio Olot el director de l’Institut de Cultura, Ricard Sargatal.

 

Sargatal diu que, de moment, hi haurà quinze dies de silenci cultural i que ara mateix es fa difícil saber si es podran reprogramar les dotze propostes culturals previstes a la ciutat, com a mínim, fins al gener. Ricard Sargatal ha advertit de les conseqüències econòmiques i laborals que la mesura de tancar suposarà pel sector. Diu que els treballadors municipals aguantaran, però la resta ho tindran complicat.

 

“La cultura la salvarem els ciutadans”

Sobre les ajudes promeses per la Generalitat, Sargatal desconfia totalment i assegura que salvar la cultura depèn de tots els ciutadans perquè pels governs és l’última prioritat.

 

Imatge de l’únic partit d’hoquei que s’ha pogut jugar aquesta temporada al pavelló d’Olot (Pau Masó)


L’esport: “No sé com seguirem tirant endavant”

El tancament també afecta les entitats esportives. El director de l’institut d’esport i lleure de l’Ajuntament d’Olot, Quel Roca, diu que la mesura demostra un cop més que esport i cultura estan a la cua de les prioritats, lamenta els esforços fets fins ara per adaptar-se a la normativa i adverteix de les conseqüències econòmiques i anímiques que tot plegat suposarà a l’esport garrotxí.

 

Roca exigeix als polítics que donin un missatge unitari i reclama un lideratge clar que, al seu antendre, en aquest moment no exiteix. Tornant a la cultura, la biblioteca d’Olot oferirà des d’avui servei de préstec amb cita prèvia. Pel que fa als Museus, tot i la reducció d’aforament, diumenge estaran oberts i amb entrada gratuïta al seu el primer diumenge de mes.

Respon