Inspeccions a la Garrotxa el primer dia d'obertura de terrasses: “Les autoritats ens estan destrossant”

Els restauradors garrotxins denuncien inspeccions de treball el primer dia de la reobertura de terrasses. Asseguren que són els primers que volen complir la legalitat, però creuen es tracta d’un fet “inhumà”. També es queixen que l’administració els obliga a pagar la Seguretat Social de la majoria dels treballadors encara que només se’n doni d’alta un. En definitiva, el sector creu que en comptes d’ajudar-los, els estan “destrossant”.

Els restauradors enviaran una queixa al Ministeri de Treball (Pau Masó)

El primer dia de la reobertura de bars i restaurants, alguns es van trobar amb els inspectors de treball a la porta. Els controls per comprovar que se seguien les mesures de seguretat i que tot estava correcte en matèria laboral no van tardar ni 24 hores. Es van produir a la Garrotxa i a la Costa Brava. Ho explica el president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, a Ràdio Olot.

 

Els inspectors van comprovar si els treballadors dels establiments havien cobrat la primera quinzena de març. Segons Xifra, això és un fet “inhumà”, ja que encara hi ha molts treballadors que estan esperant cobrar l’ERTO. Segons l’Associació d’Hostalatge les inspeccions van venir del Ministeri de Treball.  Xifra diu que són els primers que volen tenir-ho tot correcte, però explica que faran arribar una queixa a les administracions.

 

Canvi de normativa

Per si no n’hi ha prou, els restauradors també s’han adonat recentment que les condicions per recuperar els treballadors que estan en un ERTO han canviat. Dies abans de reobrir les terrasses el BOE va modificar les regles del joc.

 

El sector critica l’actitud de les administracions i demana que, ara més que mai, estiguin al costat de les empreses, en comptes de posa’ls-hi traves.

One Response to “Inspeccions a la Garrotxa el primer dia d’obertura de terrasses: “Les autoritats ens estan destrossant””

  1. Xavier Pujolar Cos

    No han estat mai ni estaran al costat de les empreses. A més ni que volguessin tenen els diners per fer-ho. O sigui cadascú s’haurà d’espavilar com sempre

    Respon

Respon