Integra compleix mig segle de vida

Per commemorar els seus 50 anys de vida, l’entitat ha preparat desenes d’activitats que se succeiran durant tot l’any. L’evolució dels serveis ha portat al creixement d’Integra que actualment atén a 450 persones i que mira el futur amb ganes d’expandir-se. 


El 15 de desembre de l’any 1968 es fundava el que ara coneixem com Integra, una entitat que des de fa cinquanta anys treballa al servei de les persones amb altres capacitats. Des del seu primer any fins ara, l’entitat ha passat per diferents noms, però si algun destaca, és el deu seu creador: el senyor Isidre Nogué. El 1967 Nogué va fer una crida a les famílies de la comarca per crear una escola d’educació especial a Olot. Amb poc temps, el maig del 1968, l’Escola Joan XXIII es va convertir en una realitat. La gerent actual d’Integra, Núria Fité, remarca que la celebració dels cinquanta anys demostra que la idea inicial d’Isidre Nogué “era encertada”.

Desenes d’activitats amb motiu de l’aniversari

Per commemorar els cinquanta anys de vida, l’entitat ha organitzat desenes d’activitats que tindran lloc al llarg de tot aquest 2018. De moment s’han presentat les que es faran fins al juliol. Entre elles hi ha xerrades, una subhasta de quadres fets pels mateixos usuaris, una desfilada o la presentació d’un documental, entre altres. Segons Fité, tots aquests actes han de servir per donar a conèixer l’entitat i sobretot per ajudar a expandir-la a nous sectors de la societat.

Després de 50 anys de vida, Integra ha passat d’atendre 8 alumnes el seu primer any a 450 persones. Dels dos professors amb què va arrencar l’Escola Joan XXIII s’ha passat a 84 professionals. Tots ells estan distribuïts entre els serveis que gestiona l’entitat com el Servei de Teràpia Ocupacional, el Centre d’Atenció Especialitzada o la Residència Vora-Riu.

Respon