Joanetes organitza un “autopessebre” per no perdre l’esperit de Nadal

La pandèmia no ha permès organitzar el tradicional pessebre vivent i el poble ha decidit fer un espectacle amb imatges, llum i so que es podrà veure des del cotxe. Es projectaran vídeos i imatges de la història i les escenes del pessebre a través d’una pantalla gegant. D’aquesta manera, l’organització no vol perdre’s la 35a edició d’una de les iniciatives més típiques del Nadal garrotxí. 


Després de més de trenta anys de pessebre vivent sense interrupcions, ningú es pensava que un virus deixaria el poble de Joanetes sense un dels actes més populars i multitudinaris del municipi. Finalment ha estat així, però els veïns no s’han resignat a quedar-se amb els braços plegats i han ideat una manera per poder mantenir l’esperit del pessebre. S’ha organitzat el que anomenen un “autopessebre”. Des del cotxe, el públic podrà gaudir d’un espectacle d’imatge, llum i so. Ho explica un dels impulsors del pessebre de Joanetes, Lluís Juvanteny.

 

Hi haurà capacitat per a 90 cotxes que accediran a la projecció a través d’un recorregut on també es veuran espais il·luminats. L’espectacle té una llargada de mitja hora i cada vehicle podrà fer una aportació. Juvanteny explica que és una idea que l’organització va pensar després de gairebé assumir que aquest 2020 no es podria fer res.

 

L’”autopessebre” de Joanetes es podrà veure a partir d’aquest dijous i els dies 25, 26 i 27 en dues sessions diàries: una a les sis i una altra a dos quarts de vuit. Per accedir-hi es demana ser-hi mitja hora abans, sense necessitat de retirar cap entrada anticipada. A més del pessebre, Joanetes també encendrà aquest dijous l’estrella de Santa Magdalena. A partir de les cinc d’aquesta tarda, l’estel més gran del món ja il·luminarà el Nadal garrotxí.

Respon