Jordi Cargol: “La planta de triatge no es farà a Sant Jaume”

L’alcalde de Sant Jaume de Llierca es mostra convençut que la planta de triatge no es construirà al seu municipi. Diu que al Polígon de Politger no hi ha espai i que l’Ajuntament bloquejarà la construcció de l’equipament a la zona de Can Coma de Baix. De fet, fa tres mesos, el consistori va reactivar el contenciós administratiu que estava suspès i que manté frenada l’aprovació del pla especial de la planta. 

Imatge d’arxiu (Ràdio Olot)


Declaracions contundents de Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume, als micròfons de Ràdio Olot. El que serà alcalde a la localitat els pròxims quatre anys assegura a aquesta emissora que la planta de triatge no es farà al seu municipi. Considera que no hi ha espai.

L’Ajuntament ha tornar a activar el contenciós administratiu 

Fins ara, tot feia pensar que la planta de triatge es faria al Polígon de Politger, però Cargol ja avança que no hi ha espai. Per altra banda, hi ha la possibilitat de retornar a la proposta inicial: ubicar la planta a Can Coma de Baix, un espai catalogat com a sol rústic, a prop del riu Fluvià i al qual els veïns s’hi oposen. A més, Cargol diu que fa tres mesos van reactivar el contenciós administratiu per seguir bloquejant l’aprovació del pla especial d’urbanització de la planta, un document que situa l’equipament a la zona de Can Coma de Baix.

 

Cargol es mostra ferm i creu que després de les eleccions caldrà tornar a parlar des de zero amb el Consell Comarcal, el Departament de Territori i l’Agència de Residus de Catalunya.

 

L’alcalde de Sant Jaume també indica que, ara mateix, la gestió dels residus està canviant i que la comarca adoptarà pròximament un nou model basat en altres sistemes més eficients. La planta de triatge de la Garrotxa és un projecte que porta encallat més de cinc anys.

Respon