Jordi Jou, a favor d'ajornar els Jocs Olímpics: “El pitjor company que pot tenir un esportista és la incertesa”

L’entrenador de natació assenyala que esportistes d’altres països s’estan podent entrenar i els seus nedadors no. El Comitè Olímpic Internacional i el govern del Japó ja han arribat a un acord per endarrerir la cita de Tòquio al 2021. Jou entrena nedadors amb aspiracions d’arribar-hi.

Jordi Jou és l’entrenador del CN Sant Andreu

Recupera l’entrevista sencera a Jordi Jou al ‘Tercer Temps’

(a partir del minut 1:09:00)


Jèssica Vall, Lidón Muñoz, Àfrica Zamorano o Joan Lluís Pons són quatre dels nedadors del Club Natació Sant Andreu que entrena Jordi Jou i que tenien la mirada posada als Jocs Olímpics d’aquest estiu. El coronavirus els va fer sortir de l’aigua i la seva preparació es va aturar en sec. En el seu dia van posar el crit al cel i Jou explica que van fer aquesta petició.


En una entrevista al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot, l’entrenador garrotxí de natació recorda, a més, que els nedadors d’altres països sí que es poden entrenar i que, per tant, si es fessin els Jocs Olímpics es produiria un greuge comparatiu important.


Aquí també es va estar a punt de fer, però al CAR de Sant Cugat dos treballadors van donar positiu en coronavirus i es va decidir tancar totes les instal·lacions.

L’ajornament dels Jocs

Tenint en compte que no es poden entrenar, Jordi Jou és partidari d’ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio. El Comitè Olímpic Internacional s’ha marcat un termini de quatre setmanes per acabar de prendre la decisió, però tot apunta que els Jocs no es podran fer aquest estiu. De fet, l’última hora és que el govern del Japó ja hauria arribat a un acord amb el COI per endarrerir la cita olímpica al 2021.


Si no es fan els Jocs Olímpics aquest any i precisament per no llençar a les escombraries tots els entrenaments dels últims mesos, Jordi Jou espera que la LEN, la Lliga Europea de Natació, recol·loqui el Campionat d’Europa durant aquest 2020. S’havia de fer al mes de maig, però ha quedat suspès. Fer-lo a l’estiu en lloc dels Jocs Olímpics seria la manera que els nedadors poguessin demostrar la feina feta en un gran campionat internacional.

Respon