Jordi Rossy porta al Torín el seu New Quintet amb figures del jazz de primer ordre

Jazz de luxe aquest cap de setmana al Torín. Divendres pujaran a l’escenari 5 figures internacionals de primer ordre liderades pel músic català Jordi Rossy. Entre els acompanyants destaca el bateria nord-americà, Al Foster, que va tocar durant més d’una dècada amb el gran Miles Davis. Una cita ineludible recomanada pel programa “A Pas de Jazz” de Ràdio Olot.

Jordi Rossy

Jordi Rossy

Diu, precisament, el seu director, Carles Fontfreda, que “cadascun dels artistes que vindran divendres a la ciutat podrien omplir l’escenari ells sols”. Tenint en compte això, la suma de tots ells pot ser absolutament espectacular. El nou quintet de Jordi Rossy tocarà al Jazz Olot en un concert sense precedents. Rossy és un multiinstrumentista format a Boston i que amb els seus treballs s’ha convertit en l’autèntic pont de comunicació jazista entre Catalunya i els Estats Units. Coquetejant amb el vibràfon, Rossy ve acompanyat d’una formació d’All Stars, com el saxofonista Mark Turner, el guitarrista Peter Bernstein o el contrabaixista Doug Weiss. Tots ells han trepitjat els escenaris més importants del món. El programador musical del Torin, Jordi Serrat, ha explicat a Ràdio Olot que “aquest concert és especial per la gran quantitat de figures que aglutina en una sola nit”.

Però a banda dels ja mencionats, la gran estrella del concert d’aquest divendres al Torín serà el bateria Al Foster. Considerat una llegenda viva del passat, el present i el futur del jazz, és un músic sense solfa que ha acompanyat amb les seves baquetes a figures com Miles Davis durant els seus darrers deu anys de trajectòria musical.

Jordi Rossy porta més de quinze dies girant per Europa amb aquest concert i tancarà el tour a Olot abans de marxar amb el seu quintet als Estats Units on l’esperen nous escenaris. Jordi Serrat confia que el Torín estigui ple de gom a gom coincidint amb les vacances de Setmana Santa. Per aquells que encara no sàpiguen com són les nits del Jazz Olot, ell mateix en fa aquesta descripció: “un espai idoni on s’adapten tots els elements necessaris per tal de convertir la sala en una autèntica cava de jazz. No us en penedireu”.

El concert de Jordi Rossy New Quintet tindrà lloc divendres a les deu de la nit al Torín. Les entrades anticipades les podeu adquirir al web olocultura.cat o a la mateixa sala abans de començar l’espectacle. El recomana “A Pas de Jazz” de Ràdio Olot.

Respon