Jordi Rovira, president de l'ACO: “Hi perdrem diners, però hi guanyarem en salut”

A partir d’ara, només poden obrir les botigues de primera necessitat. L’Associació de Comerciants d’Olot entén la mesura dictada pel govern espanyol amb l’activació de l’estat d’alarma. Això sí, el president de l’ACO, Jordi Rovira, reconeix que “l’impacte econòmic pot ser astronòmic”. 

La Plaça Mercat d’Olot, dissabte, abans de l’activació de l’estat d’alarma (Pau Masó)

Recupera l’entrevista sencera a la part final de l’Informatiu


El president de l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO), Jordi Rovira, ha passat per l’Informatiu Migdia d’aquest diumenge a Ràdio Olot. Assegura que entre els comerciants de la ciutat “s’entén la mesura” de tenir tancades totes les botigues que no siguin de primera necessitat. Això serà així almenys durant quinze dies i Rovira admet que “l’impacte econòmic serà important, pot ser astronòmic”. Creu que s’hauran d’avaluar bé les conseqüències que tindrà el tancament dels establiments i, d’entrada, demana “tranquil·litat” a tothom, perquè reconeix que dies enrere no s’esperaven arribar a aquest extrem. “Entre tots ho haurem de combatre”, hi afegeix.

Jordi Rovira diu que la “ciutat està buida” i que els comerços han seguit les instruccions de les institucions. Comparteix que puguin estar obertes les botigues d’alimentació bàsica o les farmàcies, però no acaba d’entendre que no hagin de tancar altres establiments. “Ens ha sorprès sobretot que les perruqueries o les tintoreries puguin estar obertes. Considerem que no són de primera necessitat”, explica.

Respon