Josep Bargalló: “Olot és un exemple del català com a llengua comuna”

El Conseller d’Educació surt en defensa del model educatiu d’Olot. Després de les paraules de Miquel Iceta la setmana passada sobre “els nens d’Olot”, Bargalló ha dit en una visita avui a la capital de la Garrotxa que ha pogut comprovar que la ciutat “és un exemple del català com a llengua comuna” entre persones de procedències i situacions econòmiques diverses. 

 

El conseller també ha assistit a l’entrega dels Premis Eva Toldrà de l’Escola d’Art d’Olot (Anna Diago)


La visita del Conseller d’Educació a Olot arriba justament una setmana després que Miquel Iceta posés en dubte el model d’immersió lingüística del país posant com a exemple “els nens d’Olot”. Doncs bé, Josep Bargalló ha sortit en defensa del model educatiu que té la ciutat.

 

Bargalló ha dit aquestes paraules després de visitar l’Escola Llar d’Olot i reunir-se amb l’ajuntament. Durant la reunió s’ha parlat de qüestions com la inversió als centres escolars, l’Escola de Segones Oportunitats i del model de distribució dels alumnes amb necessitats educatives especials. Així ha valorat la trobada l’alcalde Pep Berga.

 

Les Planes d’Hostoles, a l’espera

Bargalló també ha estat preguntat per l’escola centenària de les Planes d’Hostoles que espera des de fa un any un pla d’inversions que el mateix Bargalló va prometre al poble.

 

Compromís amb les llars d’infants

Segons el Conseller, on sí podrà donar “bones notícies” és en la reunió que tindrà aquesta tarda amb els alcaldes de la Garrotxa. Bargalló refermarà el compromís de tornar a subvencionar les escoles bressol en el nou pressupost de la Generalitat.

 

Tot dependrà, però, de l’aprovació del pressupost de la Generalitat que es manté prorrogat des del 2017. Des del 2014 les Diputacions s’han anat fent càrrec, en part, del pagament de les llars d’infants que ha deixat de transferir el govern.

Respon