Junts per Catalunya tornarà a governar al Consell Comarcal de la Garrotxa

Aquest diumenge, amb els resultats de les eleccions municipals, també han quedat formats els Consells Comarcals. A la Garrotxa, Junts per Catalunya manté els 14 consellers que tenia fins ara. ERC en guanya dos i el PSC i la CUP en perden un. Ara, Junts per Catalunya ha d’escollir el relleu de Joan Espona a la presidència.


El Consell Comarcal de la Garrotxa seguirà sent de color blau. Junts per Catalunya ha revalidat els resultats de fa quatre anys i seguirà governant l’ens garrotxí amb 14 consellers. Aquest resultat ha estat gràcies als 84 regidors juntistes que han entrat als ajuntaments garrotxins amb les eleccions d’aquest diumenge. Són una trentena més que ERC, que malgrat estar lluny de Junts per Catalunya, augmenta la seva presència al Consell Comarcal. Els republicans sumen dos consellers respecte als set que tenien fa quatre anys.

El Partit Socialista i la CUP han perdut un conseller cada un respectivament i es queden amb una sola cadira. Les eleccions d’aquest diumenge han deixat 4 regidors socialistes i 9 regidors cupaires menys que fa quatre anys.

Tots aquests resultats són provisionals. Fins al juliol no es constituirà el nou Consell Comarcal de la Garrotxa, a l’espera de possibles al·legacions en alguns ajuntaments. El que sí que es podria saber abans és la presidència de l’ens. Junts per Catalunya té gairebé dos mesos per escollir el relleu de Joan Espona. Sant Reixach i Eduard Llorà són els principals candidats a ocupar el lloc de president del Consell.

 

 

Respon