Juristes garrotxins sobre la sentència: és un “precedent dur” pel futur

Asseguren que el Tribunal Suprem “ha anat al límit”  i “hi ha hagut falta de rigor jurídic”. Segons els lletrats de la comarca, l’únic recorregut que pot tenir la sentència és a Europa i confien que siguin els tribunals europeus qui situï el delicte de sedició en el dret a la manifestació. 

Els líders independentistes al banc dels acusats (ACN)


Joan Cañada i Jordi Coma són dos advocats garrotxins reconeguts a la comarca. Tots dos exerceixen amb seu a la Garrotxa i tots dos han valorat d’aquesta manera la sentència a Ràdio Olot.

 

Tots dos també coincideixen a dir que el Tribunal Suprem ha volgut marcar un precedent. Segons Cañada ho ha fet amb duresa.

 

Segons Coma a la sentència li falta “rigor jurídic”, ja que ha estat feta de manera “inductiva”.

I ara, què?

Pel que fa al recorregut, els advocats creuen que caldrà resoldre el problema més enllà dels tribunals espanyols. Hi ha possibilitats de presentar recursos al Tribunal Constitucional, però no permetria posar en dubte la interpretació dels jutges. Jordi Coma espera que sigui la justícia europea qui resolgui el conflicte.

 

Els nou condemnats per sedició i malversació han estat dos anys en presó preventiva. Aquest temps restarà de la sentència. Però segons els advocats garrotxins cal que passin dos terços de la pena per aconseguir el tercer grau. Sumant totes les penes, el Tribunal Suprem ha condemnat a 100 anys de presó el govern de l’1 d’octubre.

 

 

Respon