La Bianyal 2019 permetrà conèixer l’última adquisició de l’Ajuntament de Bianya

Es tracta del Mas Sobeies, una casa històrica del municipi que els seus propietaris han entregat al consistori. Aquesta finca serà una de les cinc ubicacions de la ruta artística que aquest cap de setmana comptarà amb set artistes convidats.

Imatge d’una de les edicions de la Bianyal (Andrea Bolcato)

 

Un cop l’any l’art i el patrimoni s’agafen de la mà a la Vall de Bianya. El paisatge i la història es barregen amb la creació artística en durant la Bianyal. A través d’una ruta guiada, el públic es deixa portar per creacions efímeres de diferents artistes seleccionats. Aquest 2019 són un total de set autors que exposaran a cinc ubicacions diferents durant aquest cap de setmana. Un dels espais seleccionats és el Mas Sobeies, una ubicació nova, ja que l’Ajuntament fa poc va rebre la sessió d’aquesta finca històrica que té més de 600.000 metres quadrats. Ho explica el comissari de la Bianyal, David Santaeulària.

 

Per primera vegada l’Ajuntament obrirà les portes a aquest nou espai del municipi que encara no té un ús definit. Serà una de les ubicacions del recorregut que resseguirà la Bianyal. Santaeulària explica que s’han plantejat més d’un cop que els espais fossin “oberts”.

 

La Bianyal 2019 tindrà dues sessions matí i tarda durant dissabte i una altra diumenge al matí. A més divendres se seguirà amb el tradicional concert d’obertura: aquest any Miquel Abras actuarà gratuïtament i en format acústic a l’església de Santa Margarida. Serà a les vuit del vespre.

Respon