La biblioteca d’Olot s’adapta a la fase 2

Ja es pot utilitzar l’interior de l’equipament amb cita prèvia. Principalment, per consultar documents i llibres. Tota l’activitat s’ha concentrat a la planta baixa i cal seguir les mesures de seguretat i higiene com l’ús de mascareta.  L’altra cara de la situació ha estat la cancel·lació de moltes activitats.

Els llibres de la biblioteca Marià Vayreda han de passar una quarantena de 14 dies en ser retornats (Ràdio Olot)

Per accedir a la Biblioteca s’ha creat un circuit d’entrada i un altre de sortida, s’han col·locat els taulells a dos metres de distància i s’han multiplicat les tasques de neteja i desinfecció. En aquesta fase 2 es manté el punt de retorn de llibres a la plaça de l’Àngel. El que no es preveu tornar a obrir, almenys de moment, és l’espai comú d’estada amb sofàs i cadires. Ho explica la directora de la Biblioteca Marià Vayreda, Judit Badia, a Ràdio Olot.

 

Per entrar a la biblioteca és obligatori l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. L’equipament també ha prescindit, de moment, d’altres serveis com els ordinadors. Tot i això, s’ofereix l’opció d’escanejar documents de manera telemàtica. Tampoc es reprendran ni el club de lectura ni l’hora del conte. L’únic servei que continua via online són les trobades entre parelles de lèxic.

 

Quan va començar el confinament, la Biblioteca d’Olot tenia 5.000 documents en préstec. Tots aquells que s’han anat tornant es posen en caixes i es deixen en quarantena durant 14 dies. Asseguren que això pot generar problemes d’estoc, però preveuen comprar més exemplars.

Respon