La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot es queda petita en èpoques d’exàmens

Coincidint amb períodes d’avaluacions a les universitats, l’equipament olotí s’omple de desenes d’estudiants. Durant aquests dies de Nadal s’ha repetit aquesta situació. Des de la direcció diuen que és essencial que la nova biblioteca de la ciutat tingui sales polivalents que permetin donar resposta en moments d’alta afluència. 

Les zones d’estudi de la Biblioteca poden acollir fins a un centenar de persones (Ràdio Olot)


La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot ha tornat a passar unes festes de Nadal amb overbooking. Fins aquest dilluns, desenes d’estudiants han omplert l’equipament a causa dels exàmens que les universitats programen per aquest mes de gener. Durant les festes, els universitaris que tornen a casa busquen un espai tranquil per estudiar i la biblioteca és un lloc que agrada. Ho explica la directora del recinte olotí, la Carme Simón, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Les condicions que ofereix la biblioteca a l’hora de concentrar-se ha provocat que es quedi petita en èpoques d’exàmens. Les dues sales d’estudi i les taules repartides pels espais lectura tenen capacitat per un centenar de persones. Una oferta que no cobreix la demanda sobretot per Nadal, Setmana Santa i el mes d’agost.

Una nova biblioteca polivalent

La directora de la Biblioteca Marià Vayreda diu que la nova biblioteca de la ciutat haurà de tenir sales polivalents que ajudin a solucionar aquestes puntes d’afluència.

 

La nova biblioteca d’Olot encara no té data de construcció. A l’espera del nou equipament, l’Ajuntament habilitarà sales d’estudi a l’edifici de Can Monsà, al carrer Fontanella, aquest mes de gener. S’obriran en cap de setmana i també en horari de nit.

Respon