La borrasca Glòria deixa la Garrotxa a les fosques durant hores

La principal incidència que ha provocat, de moment, la borrasca Glòria ha estat una apagada elèctrica a tota la Garrotxa. Des de les set del matí i fins passades les vuit, tots els municipis de la comarca han perdut el subministrament. L’apagada ha estat general a la demarcació i es calcula que ha afectat uns 220.000 abonats. Al llarg del matí Red Eléctrica ha restablert el servei. La causa hauria estat la caiguda d’una torre d’alta tensió a Sant Hilari Sacalm.

La Vall d’en Bas Blanca aquest dimarts al matí (Jordi Barranco)


L’apagada s’ha produït minuts abans de les set del matí. Tots els pobles de la comarca, inclosa la ciutat d’Olot, han quedat a les fosques. Així ho han explicat en directe a Ràdio Olot, l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, i el de Santa Pau, Pep Companys.

 

No ha estat fins a quarts de vuit del matí quan ha tornat el subministrament elèctric. De mica en mica s’ha anat recuperant el servei, però fins a les deu del matí Red Eléctrica no ha confirmat que s’havia restablert totalment el subministrament. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, relatava així, als micròfons d’aquesta emissora, el moment en què tornava la llum alguns punts de la ciutat.

 

L’apagada ha estat general a totes les comarques gironines. Ha afectat 220.000 abonats. La causa ha estat la caiguda d’una torre d’alta tensió de la MAT a Sant Hilari Sacalm. Durant el matí, Red Eléctrica ha aprofitat la interconnexió amb França i ha pogut reduir la xifra a 60.000 afectat. Actualment el servei està totalment restablert, però els operaris de les diferents companyies treballen per reparar la instal·lació caiguda.

Respon