La burocràcia encalla les franges de protecció contra incendis a la Garrotxa

Sobre el paper estan a punt, però a l’hora de passar a la realitat, les taxes i les propietats dels terrenys són esculls difícils de superar. Des del SIGMA asseguren a Ràdio Olot que hi estan treballant i que esperen avançar pròximament. 


Del paper a la realitat. Aquest és el pas que li falta a les franges de protecció contra incendis de la Garrotxa. Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública asseguren que la feina sobre plànols ja està feta, però que les gestions administratives han impedit, de moment, portar-les a la pràctica. El president del SIGMA, Francesc Canalias, diu a aquesta emissora que el fet de posar-se a casa d’un altre i haver de repartir els costos a tota la població són els principals esculls a combatre.

 

Des del SIGMA asseguren que ara mateix s’estan posant més esforços en la “gestió administrativa” que en “l’execució de les franges”.

Comarques com l’Alt Empordà, la Selva o el Baix Empordà s’han posat les piles en aquesta qüestió. El fet que la Garrotxa no tingui un risc tan elevat d’incendi també ha portat a no tenir tanta urgència. Les franges de protecció contra incendis són perímetres de seguretat al voltant de les poblacions. Se seguen terrenys i zones boscoses i es creen línies de fins a 25 metres d’amplada per evitar que les flames puguin entrar en una localitat.

Respon