La càrrega emocional als hospitals: “Ara les infermeres no només fem tècnica, sinó també acompanyament”

Ser infermer i familiar dels pacients. És el rol que aquests dies estan assumint molts professionals a l’Hospital d’Olot. Des del centre asseguren que la càrrega emocional pesa molt i que és essencial escoltar els usuaris, ja que aquests dies no tenen les famílies a prop. L’acumulació d’hores, l’alentiment dels treballs i viure comiats a través del telèfon fan que els sanitaris arrosseguin una motxilla que costa de treure’s de sobre.

Un sanitari protegint-se de la covid-19 (ACN)

 

És l’Anna Grabolosa, una de les infermeres de l’Hospital d’Olot que aquests dies està treballant cara a cara amb el coronavirus. Destaca que el fet que els pacients no puguin veure els seus familiars és una de les coses que més l’ha impactat.

 

“El que vivim dins l’Hospital és molt intens”

A part de fer d’infermers i metges, aquests dies el personal de l’Hospital d’Olot també ha de fer de familiars dels pacients. El centre ha posat a disposició dels usuaris un telèfon perquè es puguin comunicar de manera virtual amb les seves parelles, fills, pares o amics; en algunes ocasions, fins i tot, per acomiadar-se. Unes situacions que, segons l’Anna, cal compartir amb els companys per poder assimilar.

 

Foto: acn


Aquests dies, els infermers han de seguir fent la feina que feien abans (repartir els àpats, treure mostres o portar medicaments), però prenent moltes més mesures de precaució. Això alenteix la feina.

 

L’Anna assegura que els missatges de suport i els aplaudiments que reben cada dia ajuden a tirar endavant i assegura que d’aquesta situació, tots n’aprendrem moltes coses.

 

La tècnica, però també l’emoció, aquests dies està més que mai a flor de pell als hospitals del país. La part més humana dels professionals sanitaris és, ara mateix, la vacuna per combatre el coronavirus.

Respon