La ciutat d’Olot ja té pressupostos per a l’any que ve

Després de no aconseguir-ho el mes passat, l’equip de govern ha pogut tirar endavant els comptes amb el suport d’Olot en Comú i l’abstenció d’ERC. La CUP ha votat en contra igual que el PSC, tot i que un dels seus regidors ha cedit una abstenció. 

Imatge d’arxiu del ple municipal d’Olot (Ràdio Olot)


Després d’un mes a l’aire, els pressupostos d’Olot per al 2019 ja són una realitat. El ple municipal d’aquest dijous els ha aprovat. El document ha estat un mes sobre la taula de negociació entre l’equip de govern i els grups de l’oposició. La falta de suports des del govern de la ciutat ha obligat que s’haguessin de buscar punts d’unió. Com ja es va avançar aquesta setmana, ERC ha permès el desbloqueig de la situació abstenint-se, a canvi de l’eliminació de la partida de l’Espai Cràter. La portaveu d’ERC és Anna Barnadas.

 

El PSC divideix el vot

La curiositat més destacable en la votació dels pressupostos l’ha protagonitzat el PSC. El seu portaveu, Josep Guix, ha acabat abstenint-se i els altres dos regidors del grup han votat en contra. El mateix Guix explicava el perquè.

 

Dura crítica de la CUP

La CUP ha estat el grup que més distàncies ha mostrat amb els pressupostos. El regidor anticapitalista, Lluís Riera, ha criticat el pacte d’ERC amb l’equip de govern i la posició d’Olot en Comú. Ha assegurat que s’ha fet “electoralisme” amb els comptes i que “s’ha tancat una porta a un espai de canvi”.

 

Des d’Olot en Comú, tot i votar favorablement, s’ha recordat que no són els pressupostos que voldrien. El seu portaveu, Xavier Garcia, ha explicat que han donat suport als comptes per incloure la piscina coberta i per haver augmentat la partida dels PIAMs.

 

Des de l’equip de govern, la regidora d’Economia, Montse Torras, ha assegurat que els números aprovats “són bons” per a la ciutat.

 

Finalment, els pressupostos per a l’any que ve s’han aprovat amb 10 vots favorables (9 de l’equip de govern i un d’Olot en Comú), sis abstencions (cinc d’ERC i una del PSC) i cinc vots en contra (tres de la CUP i dos del PSC). Els comptes del 2019 seran recordats com un dels que han costat més d’aprovar en els últims anys.

Respon