La compra dels terrenys per a l’Espai Cràter haurà costat més de mig milió d’euros a l’Ajuntament d’Olot

En el ple d’ahir es va formalitzar per 65.700 euros l’expropiació d’una part de superfície que quedava per adquirir. Aquests diners se sumen a la compra, ja fa quatre anys, de la finca Mas Pomer que va suposar una despesa de 450.000 euros. 

La ubicació de l’Espai Cràter al costat de la plaça de Braus d’Olot (Google)


El tràmit que s’ha aprovat aquest dijous completa la superfície necessària que necessita l’Espai Cràter per construir-se. En total són més de tres hectàrees i mitja entre la plaça de Braus i el cementiri. Fins ahir, faltava per adquirir una petita parcel·la de 150 metres quadrats, la qual el ple municipal ha decidit expropiar. S’ha fet d’acord amb la propietària i ha costat 65.700 euros. Uns diners que se sumen als 450.000 que ja es va pagar el 2015 per adquirir la finca de Mas Pomer. En total, doncs, són més de mig milió d’euros que ha hagut de pagar el consistori per tenir la propietat dels terrenys. L’últim tràmit fet aquest dijous ha generat, altra vegada, polèmica entre els grups municipals. La CUP ha demanat que es preguntés a la ciutadania sobre l’Espai Cràter. El seu portaveu és Lluís Riera.

 

Josep Guix, portaveu del PSC, ha defensat l’equip de govern i ha recordat a Riera que “cada quatre anys es vota un programa electoral”.

 

ERC ha proposat fer un debat sobre les grans inversions que ha de fer la ciutat. Un dels seus regidors és Josep Quintana.

 

I des de l’equip de govern de Junts per Catalunya, el regidor d’Urbanisme Jordi Güell, ha defensat el projecte assegurant que té el suport de molts actors territorials.

 

L’expropiació que s’ha aprovat aquest dijous ha tirat endavant amb els vots favorables de Junts per Catalunya i el PSC, i els vots en contra d’ERC i la CUP.

 

Respon