La Creu Roja Garrotxa va atendre unes 200 famílies en situació de vulnerabilitat l'últim any

Asseguren que entre els seus programes socials hi ha usuaris crònics que els costa sortir de situacions de risc. El 2018 la Creu Roja també va atendre 526 garrotxins en l’àmbit de la dependència.

La Creu Roja alerta que hi ha usuaris crònics. (Creu Roja)

I és que dels 1.130 usuaris que la Creu Roja va acompanyar el 2018, n’hi ha que hi són de forma crònica. L’any passat es van atendre 228 famílies, la majoria en programes d’atenció a necessitats bàsiques. La coordinadora de l’entitat és la Laia Vilanova.

 

Durant el 2018 es van atendre 14 menors, les famílies dels quals no podien pagar material escolar. També es va ajudar a 57 famílies a finançar productes d’alimentació fresca, a més de 33 persones (entre elles 12 menors) que tenien necessitats mèdiques com portar ulleres, anar al dentista o prendre medicaments que no es podien permetre. Vilanova explica que en alguns d’aquests programes s’ha intentat anar més enllà i no només donar l’ajuda a la família, sinó oferir més eines i recursos no tan materials.

 

Pel que fa a la gent gran, la Creu Roja de la Garrotxa va atendre 526 persones en l’àmbit de la dependència durant el 2018. Principalment, en els programes de transport adaptat i teleassistència.

Respon