La crisi del coronavirus, “una bona oportunitat” per canviar el model econòmic

Augmentar el pes de la indústria pot ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia. Tot i que els economistes asseguren que hi haurà recuperació, en alguns casos les inversions es perdran. L’escenari actual obra la porta a nous hàbits empresarials.

Reduir la dependència del turisme i la construcció podria ajudar a la recuperació econòmica

El turisme i la indústria són pilars bàsics de la nostra economia. Malgrat tot i en perspectives de la crisi econòmica que provocarà el coronavirus, aquests seran els sectors més perjudicats. Per aquest motiu, són moltes les veus que demanen un canvi en el model econòmic del país que implicaria donar més pes a la indústria i retenir el talent. L’economista Josep Anguera assegura que hi ha d’haver “un canvi de mentalitat”.

 

Anguera creu que hi haurà una recuperació econòmica, tot i que no compensarà tot allò que s’ha deixat de produir o consumir durant el confinament. Afegeix que la inversió en concerts, competicions esportives, o fins i tot la Setmana Santa, és impossible de recuperar.

 

Una oportunitat per ser eficients i sostenibles

Pel que fa al confinament, Anguera creu que és un bon escenari per adoptar nous hàbits en les empreses, en l’educació i en el comerç.

 

El cost que tindrà la crisi del coronavirus per l’Estat generarà més deute del que ja té l’administració pública. Anguera creu que una bona solució seria aplicar nous impostos a les grans fortunes, ja que, segons ell, “les rendes baixes ja estan prou ofegades econòmicament”.

Respon