La crisi fa créixer el nombre de persones amb depressió

Un 3,2% de la població adulta de la Garrotxa rep tractaments de salut mental, sobretot per depressions. La crisi és la causa que més ha pujat en els darrers anys però no és la primera que les crea. La comarca està a la mitjana catalana en xifres de població i a partir de dimarts tindran un millor espai d’atenció amb les noves consultes a l’Hospital d’Olot.

depressio2

Quasi 1.500 adults van rebre al llarg del 2013 atenció mèdica per als problemes de salut mental. D’aquests, més del 30% patien depressions. El cap de psiquiatria a l’àrea de la Garrotxa, Ernest Torrell, ha explicat a Ràdio Olot que han augmentat les persones que la pateixen a causa de la situació econòmica però que està lluny de ser la primera causa. Segons ell, les persones en atur de llarga durada es poden veure abocades a aquesta situació.

L’atenció d’adults és tan sols una de les tres àrees del servei de salut mental. Hi ha la de nens i joves que el 2013 va atendre a 592 persones i el Centre d’Atenció a la Drogodependència que va tractar aquest mateix any a més de 400 persones. La crisi ha afeblit les situacions personals i això es nota amb alguns estudis que parlen d’un increment important del consum d’antidepressius.

Ara l’atenció mèdica en salut mental es trasllada i deixa les seves instal·lacions al carrer Castellà Llovera, a tocar de l’estació d’autobusos. En aquest lloc hi seguirà havent el Centre de Dia, que atén 82 persones, tindrà més espai. Les noves instal·lacions del Centre de Salut Mental de la Garrotxa al nou Hospital ocuparan 720 metres quadrats amb un total de catorze consultes. Aquest cap de setmana s’ha fet el trasllat i l’estrena per aquells que tinguin consulta serà demà dimarts. La xarxa de salut mental actua com a segona línia derivada per la medicina general.

Respon