La cultura torna al 100% a Olot

Fa uns dies el Teatre Principal va tornar a obrir portes i amb ell, la capital de la Garrotxa ja té tots els equipaments culturals funcionant. El director de l’Institut de Cultura d’Olot diu que el més difícil ha estat interpretar els protocols i normatives de la Generalitat. Per poder obrir els equipaments la ciutat ha aprovat un pla municipal validat per diferents organismes. 

Imatge d’arxiu del Teatre Principal d’Olot (Pau Masó)


El Teatre Principal, els Museus d’Olot, la Sala Torín i la Biblioteca Marià Vayreda. Tots aquests equipaments ja tornen a estar en ple rendiment després de mesos confinats. L’últim a tornar a obrir portes va ser el Teatre Principal fa una setmana. En canvi, la Biblioteca va ser el primer equipament cultural de la ciutat que va rebre visitants. Ho va fer amb algunes limitacions que encara es mantenen. Ho explica el director de l’Institut de Cultura d’Olot, Ricard Sargatal.

 

Per poder obrir els equipaments culturals, Olot Cultura va haver de crear un protocol que va validar Protecció Civil i també l’Ajuntament. Segons Sargatal, el més difícil va ser interpretar les normatives que arribaven de la Generalitat.

 

Amb mesures, i en algun cas amb menys aforament, tots els espais culturals d’Olot ja tornen a funcionar. La cultura ha tornat i ho ha fet en el que s’espera que sigui una tardor efervescent que servirà per recuperar molts dels actes que la pandèmia va suspendre a la primera meitat de l’any.

Respon