En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La CUP demana a l'Ajuntament d'Olot que tregui més suc de les eines de participació

Els cupaires demanen que aquests processos siguin reals, i posen l’exemple del del Firal ja que segons ells, "serà més consultiu que participatiu"
| 13 d'abril de 2016
La CUP demana a l'Ajuntament d'Olot que tregui més suc de les eines de participació

Considera que els processos participatius haurien d’anar acompanyats de campanyes de conscienciació perquè tothom es cregui que és realment necessari. 

Ple pressupostos Olot 2015 (Jordi Altesa)


A Olot, segons el reglament d’ordenació municipal (ROM), els ciutadans poden formular preguntes i, fins i tot, presentar mocions als plens. Al final, però, com passa en molts processos participatius, sempre hi solen acabar intervenint els mateixos. La CUP ho admet, però també creu que el problema és com un peix que es mossega la cua i que té solució.

Fer veure a la gent que és important

Passen els anys i com fer participar els ciutadans en la vida política és una pregunta que es va repetint. Per a la CUP, la resposta és clara: l’Ajuntament ha de fer veure a la gent que és un actor important en les decisions que l’afecten.

El Firal, mal exemple

La CUP és partidària d’impulsar campanyes de conscienciació que contestin a la ciutadania què vol dir participar i que complementin els processos participatius que es posen en marxa. A més, els cupaires demanen que aquests processos siguin reals, i posen l’exemple del del Firal. Segons ells, serà més consultiu que participatiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum