La CUP Olot reclama aprofitar el confinament per millorar la mobilitat personal

El partit demana estendre per la ciutat una xarxa de carrils bici i també per a patinets, vianants o vehicles de mobilitat personal. Proposen treure zones d’aparcament i eliminar carrils en alguns carrers. Aquest dijous presentaran una moció amb aquest propòsit al ple municipal.


Si fa una setmana era ERC qui proposava la creació de carrils bici aprofitant la situació del confinament, ara és la CUP qui també fa aquesta petició. Els cupaires, però, van una mica més enllà i reclamen un canvi de model de mobilitat enfocat a protegir i facilitar els vehicles de mobilitat personal (patinets, bicicletes o segways). Per això, proposen crear carrils exclusius per aquest tipus de vehicles que connectin diferents eixos de la ciutat. Segons la proposta de la CUP, consistiria en eliminar alguns carrils, crear carrers exclusius o suprimir aparcaments. Un dels membres de la CUP Olot és Jaume Valls.

 

L’imaginari de la CUP també projecta una ciutat amb un límit de velocitat més baix. Proposen que a llarg termini la circulació a Olot sigui, en gran part, amb un límit de 30 km/h. Admeten, però, que és un canvi que no arribarà a curt termini, tot i que creuen que hi ha accions que ja s’haurien de poder fer ara mateix aprofitant el confinament.

 

La CUP traslladarà la seva proposta de mobilitat a l’ajuntament en forma de moció. Serà al pròxim ple municipal d’aquest dijous.

Respon