La CUP votarà a favor de Pere Gómez com a alcalde d'Olot si ERC accepta que no siguin al Govern municipal

L’assemblea oberta de la CUP ha tornat a posar la pilota a la teulada d’Esquerra Republicana. Els republicans havien plantejat un govern de concentració d’esquerres.

Assemblea de la CUP a Olot (Joel Tallant)

Panoràmica de l’Assemblea de la CUP (Joel Tallant) 

L’Assemblea de la CUP havia de ser el punt de partit, el ‘matchpoint’, però els cupaires han tornat a ERC la pilota perquè prengui la decisió final de si desbanquen a Mia Corominas com a alcalde d’Olot. El plantejament inicial dels republicans era fer un govern de concentració amb totes les forces d’esquerra, però aquesta opció ha estat descartada de ple per la CUP que no serà al govern els propers 4 anys.

En canvi, la CUP sí que s’ha obert a fer un canvi d’alcalde i donar els vots suficients a Pere Gómez per a ser alcalde. Els 5 d’ERC se sumarien als 3 del PSC i al regidor d’Olot en Comú. Ara doncs han de ser els republicans els que han d’acceptar fer un tripartit amb el suport de 9 regidors al govern i 12 a l’oposició. Si decideixen fer-ho així aquests tres partits, la CUP donarà els vots suficients perquè Gómez sigui alcalde però ja descarten que ho els 3 regidors ho facin. És a dir, si amb un sol vot de la CUP en fan prou, els altres dos votaran a altres persones.

Si Pere Gómez rebutja fer un tripartit amb PSC i Olot en Comú, en el ple d’investidura de la setmana que ve la CUP votarà a 3 persones que no són regidores i per tant, deixarà sense validesa els seus vots. D’aquesta manera doncs, Mia Corominas podria seguir sent alcalde d’Olot.

Ara, és el torn d’Esquerra, el PSC i Olot en Comú de decidir si fan un govern d’esquerres a Olot sense majoria absoluta. Una decisió que s’ha de prendre entre diumenge i dilluns.

 

Respon