La Cursa de la Dona de Sant Joan supera les xifres de l'any passat només amb les inscripcions prèvies

Gairebé 1.500 persones ja s’han apuntat a la marxa de diumenge i el mateix dia també s’hi podrà afegir més gent. El recorregut, que combina trams urbans amb trams rurals, és planer i apte per a tothom. Tots els beneficis aniran destinats a la fundació Oncolliga.

Una imatge de la primera edició (Cursa de la Dona de Sant Joan)

Una marea rosa inundarà diumenge el prat de les Coromines de Sant Joan les Fonts. Aquest serà l’escenari de l’inici i el final de la segona edició de la Cursa de la Dona, que superarà les xifres de participació de la primera. Si l’any passat van ser unes 1.500 les persones que van fer aquesta marxa a favor de la fundació Oncolliga, diumenge seran més. Aquesta setmana s’ha tancat el període d’inscripcions prèvies amb 1.463 participants apuntats, i el mateix diumenge encara es deixarà que tothom qui vulgui s’hi afegeixi (això sí, sense tenir dret a la samarreta i a l’esmorzar).

El mateix diumenge, a partir de dos quarts de nou del matí, encara es podran fer les últimes inscripcions a la Cursa de la Dona de Sant Joan. La marxa arrencarà a les 10 i anirà del prat de les Coromines fins a la Canya i tornarà al mateix punt. En total, seran sis quilòmetres i el més important, segons l’organització, és que són aptes per a tothom. Tot i passar per paratges rurals, el recorregut és molt planer.

La Cursa de la Dona de Sant Joan col·labora amb Oncolliga Girona, la fundació que treballa a favor dels malalts de càncer i els seus familiars i que, com l’any passat, rebrà íntegrament els beneficis de la prova i de les activitats que la complementen. La matinal es tancarà al mateix prat de les Coromines amb altres propostes, com una sessió de zumba i una tallada de cabells, i sorpreses.

Una gran jornada

Serà una festa esportiva, però sobretot social i solidària. La Cursa de la Dona de Sant Joan les Fonts serà diumenge, però el dia abans, dissabte, ja es començarà a respirar l’ambient a la plaça major del poble. Allà, de les 11 a la 1 del migdia, i de les 4 a les 6 de la tarda, l’organització lliurarà les samarretes i les bosses als 1.500 participants inscrits anticipadament. Aquesta és la segona Cursa de la Dona que es fa a la Garrotxa; la primera va ser la de les Preses, que a l’octubre va reunir 2.000 dones. En el cas de la de Sant Joan, també hi poden participar homes.

Respon