La demarcació de Girona duplica el nombre de proves PCR analitzades gràcies als laboratoris d'Hipra

Des de finals de març l’empresa amb presència a la Garrotxa va posar a disposició les seves instal·lacions. Gràcies a aquest gest, la regió sanitària ha passat d’analitzar 200 testos al dia a fer-ne 400.

El processament de les mostres PCR a Hipra ha fet doblar el seu anàlisi a la demarcació (ACN)

Actualment els laboratoris d’Hipra analitzen les proves dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Olot i Campdevànol, així com també altres centres de salut complementaris i d’atenció primària. El director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, Jordi Barretina, valora d’aquesta manera l’ajuda d’Hipra.

 

Els laboratoris d’Hipra ocupen gairebé 700 m2 i compten amb l’última tecnologia per diagnosticar mostres PCR. A més, també s’hi han traslladat alguns equipaments de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). També des del divendres 27 de març s’han traslladat professionals voluntaris per tenir prou personal que s’encarregui de l’anàlisi de les mostres. El mànager d’Hipra, Jaime Maldonado, explica en què consisteixen les proves PCR que analitzen a l’empresa d’Amer.

 

L’anàlisi de les mostres es divideix en tres parts. D’una banda, el Laboratori Clínic Territorial de l’ICS a Girona rep totes les mostres de tota la regió. Allà se segueix un procés per aconseguir que el virus deixi de ser infecciós. Després, un 75% de les mostres es transporten fins a Amer, on se segueixen analitzant. La resta es queden als laboratoris gironins on segueixen els mateixos processos. El segon pas és l’extracció de l’àcid ribonucleic del virus (RNA) i per últim es detecta si hi ha presència molecular. Cada analítica tarda una hora i mitja en determinar amb fiabilitat si una mostra té presència del coronavirus.

Respon