La Fageda d'en Jordà torna a omplir-se per la Puríssima, però “res fora de control”

L’Ajuntament de Santa Pau celebra que “no s’hagi massificat” i espera que es mantingui després de la pandèmia. 

Cotxes aparcant a l’aparcament de Can Serra, al costat de la Fageda (ACN)


La Fageda d’en Jordà tanca el pont amb una bona afluència de visitants, segons ha explicat l’alcalde de Santa Pau, Josep Companys. Tot i que s’han omplert els dos aparcaments disponibles tant dilluns com dimarts i molts conductors han acabat deixant el cotxe en urbanitzacions properes a l’espai natural, Companys explica que “per sort” el nombre de visitants no ha estat “res fora de control”.

 

En aquest sentit, l’alcalde posa en valor les mesures restrictives com l’aforament limitat en els aparcaments i les constants crides a no massificar l’espai. Companys espera que la pandèmia serveixi per esponjar més el nombre de persones que els visiten i que no es formin grans aglomeracions.

Company demana “prudència” i intentar desestacionalitzar la Fageda d’en Jordà per tal de poder oferir, sobretot, una millor qualitat de la visita als passejants. Espera que un cop passi la pandèmia es pugui mantenir “l’equilibri necessari” per tal d’evitar la massificació dels espais naturals.

 

I és que el tercer cap de setmana d’octubre des de Territori es va optar per limitar l’aforament dels aparcaments i evitar així que es produïssin imatges com les que es van registrar a la carretera del Montseny, amb desenes de cotxes aparcats als vorals i una gran concentració de persones. Aquest cap de setmana, al Parc natural de la Garrotxa no hi ha hagut el control que hi va haver a l’octubre, però si s’ha vigilat puntualment l’aforament dels aparcaments.

Respon