La falta de Mossos fa prioritzar serveis a la Garrotxa

Des del cos alerten que hi ha una falta d’agents i que s’han de combinar algunes actuacions amb la Policia Municipal d’Olot. El cap dels Mossos a la comarca assegura a aquesta emissora que tenir una patrulla durant la nit al jutjat també empitjora la situació d’una plantilla que espera incorporacions aquesta tardor.

La comissaria dels Mossos a la Garrotxa (Pau Masó)


Des de fa anys, la falta de promocions noves i la jubilació d’alguns agents han tensat les plantilles dels Mossos i les han limitat de personal. A la Garrotxa, això també s’ha notat: mentre que el nombre d’agents s’ha mantingut en alguns llocs i fins i tot reduït en altres, l’activitat policial ha augmentat. L’any 2015 es van fer a la Garrotxa 21.153 hores de patrullatge, mentre que el 2018 van ser 600 més. Durant el mateix període de temps, els delictes han augmentat i la taxa delictiva ha crescut un 12%. Amb aquestes dades sobre la taula, el cap dels Mossos a la Garrotxa, Blai Ortiz, diu a Ràdio Olot que “han de prioritzar”.

 

Ortiz explica que alguns casos també se solucionen via telemàtica amb una trucada o derivant-los a altres serveis de la comarca.

“Tenir una patrulla al jutjat ens ho dificulta una mica més”

El cap dels Mossos a la Garrotxa admet a Ràdio Olot que el fet d’haver de tenir una patrulla durant la nit vigilant el jutjat dificulta encara més la situació que viu el cos. Des de principi d’any el Tribunal Superior de Justícia va ordenar protegir els edificis judicials després que els CDRs hi fessin accions de protesta.

 

Malgrat tot, Ortiz espera que aquesta tardor puguin arribar alguns dels 500 agents que va entrar abans de l’estiu a treballar a la costa del país i que ara s’estan redistribuint. També està en marxa una promoció de 750 policies que hauria d’ajudar que, de mica en mica, el cos pugui millorar la situació laboral que viu avui en dia.

 

Respon