La Faràndula d'Olot comença els assajos

Els gegants, nans i cavallets es preparen per ballar per Festes del Tura davant de milers d’olotins i olotines. Són dies especials per les noves incorporacions, que fa anys que esperaven per entrar al grup.

assajos faràndula 2

La Faràndula comença els assajos per les Festes del Tura (David Bosch)

La Faràndula d’Olot també ha començat els seus entrenaments de pretemporada. Els gegants, nans i cavallets assagen des d’aquesta mateixa setmana els seus respectius balls i cercaviles. Aquest any, amb dues noves incorporacions en el grup, que com és habitual començaran per ser cabeçuts i seguiran el seu cicle habitual. Un d’ells és en Quim Vayreda; té 16 anys i està apuntat des de petit. Ara, per fi, podrà ballar a la faràndula.

Uns entren perquè d’altres se’n van. Aquest any serà l’últim any de Cesc Sagristà. Farà de capità dels cavallets i tancarà una etapa d’onze anys ballant per la ciutat. Com a ballador més antic, s’encarregarà de coordinar tots els dies d’assajos. De moment, comencen per tres dies setmanals, i a mesura que es vagin acostant les festes, s’incrementarà el ritme.

La Faràndula d’Olot sortirà el 7 de setembre per inaugurar les Festes del Tura d’enguany. Ballaran a plaça el dia 8 i el dia 11 al matí, i el mateix dia 11 es farà el tradicional ball de les espelmes. Els assajos es fan a l’Hospici a porta tancada.

Respon