La Faràndula d’Olot creu que cancel·lar les Festes del Tura era l’opció “més correcta”

El seu portaveu avança a Ràdio Olot que la cercavila va ser un dels primers actes que es va anul·lar i que la idea de ballar en una plaça Major sectoritzada no els agradava. Avisa que tornaran amb més ganes de ballar i lamenta que aquest any s’hauran de conformar amb els vídeos de les últimes edicions.

El ball dels Gegants és un dels actes més esperats i populars (David Planella)

Sense poder sortir ni per Corpus ni per Festes del Tura, la Faràndula d’Olot es passarà més d’un any esperant per tornar a ballar a la plaça Major. És una situació que “sap greu” als seus membres, però també reconeixen que era l’opció “més correcta”. El portaveu de la Faràndula, Aniol Massegur, admet que la situació excepcional pot fer que “moltes solucions no convencin a tothom”.

 

De fet, Gegants, Nans i Cavallets eren els encarregats d’obrir les festes amb la cercavila, un acte que des de l’inici de la pandèmia, ja sabien que es cancel·laria per la dificultat de mantenir el distanciament social. Tot i això, van buscar solucions per poder ballar a plaça adaptant-se a les mesures per evitar contagis. Una de les propostes va ser posar cadires i limitar l’aforament, una imatge de la plaça que no agradava a la Faràndula.

 

“No oblidem la Faràndula”

Malgrat que aquest any la Faràndula no pugui ballar per Festes del Tura, Massegur proposa recordar el seu ball amb vídeos d’altres anys. Ho fa llençant aquest missatge als olotins.

 

Aquest havia de ser un any amb poc moviment d’entrades i sortides a la Faràndula d’Olot. Tot i això, de moment, tots els balladors han descartat deixar de ballar sense trepitjar plaça i preveuen continuar l’any vinent.

Respon