La faràndula d'Olot fa rècord d'inscrits

Entrar a formar part de la faràndula olotina no és fàcil. A dia d’avui, hi ha quasi 700 inscrits, una xifra rècord. La devoció creix i cada any hi ha més nens i nenes a la llista. A falta de tres dies per les Festes del Tura, hem parlat amb un dels nous integrants. És en Joan Berga, té 20 anys i els seus pares el van apuntar el 1999. Ha esperat 15 anys a la llista.

cabeçuts

Els cabeçuts (Enric Carré / flickr.com)

La faràndula d’Olot mou milers de persones quan surten pels carrers de la ciutat. Els gegants, nans, cavallets i cap de lligamosques són tot un emblema per a la ciutat, però fer-los ballar no és gens fàcil. Si algú ho vol fer, s’ha d’apuntat en una llista que l’any 2009 tenia 543 persones i que ara, al 2015, en té gairebé 700. Mai no s’havia arribat a aquesta xifra, i és que cada vegada va en augment. La majoria d’inscripcions durant l’any es produeixen un cop acabades les Festes del Tura. Anys enrere, els pares apuntaven els seus fills quan tenien quatre o cinc anys, però a dia d’avui ja ho fan un cop nascuts. Un dels nous integrants de la faràndula és en Joan Berga. Ell té 20 anys i n’ha hagut d’esperar 15 per poder-hi entrar. En declaracions a Ràdio Olot, Berga diu que no esperava que el cridessin.

Aquest any, han entrat cinc nou balladors. Tots cinc van ser apuntats el 1999, per tant, han estat esperant setze anys. Els balladors assagen des de mitjans d’agost entre les parets de l’Hospici per preparar-se per les Festes del Tura. Tot i tenir tots els balls controlats, Berga destaca que a la plaça estarà nerviós.

Aproximadament, la llista es retalla, com a mínim, uns deu llocs, depenent de si el ballador decideix entrar-hi o no. Un any més, els gegants, nans i cavallets donaran el tret de sortida de les Festes del Tura. Sortiran divendres a tres quarts de sis des de l’Hospici, acompanyats de tota la Faràndula d’Olot.

Respon