La Faràndula d’Olot no ballarà per primera vegada en 80 anys

Avui divendres, la cercavila havia de donar el tret de sortida a les Festes del Tura. La pandèmia, però, mantindrà Gegants, Nans i Cavallets tancats a l’Hospici d’Olot un any més. Els balladors demanen que ningú faci res al carrer i que les xarxes socials recordin el Ball dels Gegants, que també es podrà escoltar reemès per Ràdio Olot.

La faràndula no podrà sortir al carrer (Ràdio Olot)

El Cap de Lligamosques situat davant la porta de l’Hospici. Pica tres cops, i els Gegants, Nans i Cavallets, que obren de bat a bat, donen la benvinguda a les Festes del Tura. És un dels moments més especials de la celebració i també el que la Faràndula d’Olot trobarà més a faltar. Així ho expliquen alguns dels seus membres. Són Ferran Serra, Albert Plana i Mireia Obrador.

 

Enguany, molts membres de la Faràndula passaran uns dies tan assenyalats com les Festes del Tura a Olot, però altres han decidit aprofitar i marxar uns dies lluny de la Garrotxa. Sigui com sigui, Ferran Serra demana responsabilitat a la població i que no s’organitzin actes de record a la Faràndula al carrer. Afegeix que si es vol fer, que sigui per les xarxes socials.

 

Olot s’ha quedat tres vegades sense festa major. Primer va ser a causa de la Tercera Guerra Carlina i després per la Guerra Civil. Aquest 2020, la pandèmia del coronavirus també ha obligat a cancel·lar les Festes del Tura. La Faràndula d’Olot espera tornar a sortir de l’Hospici l’any que ve amb la picada de porta més esperada de l’any.

Respon