La faràndula d’Olot tornarà a reivindicar la llibertat dels presos polítics aquestes Festes del Tura

La gegantessa portarà ram groc i els cavallets i cabeçuts braçalets del mateix color. Des de les entitats de la ciutat hi ha debat sobre “la politització” de les Festes. Algunes reivindicaran la situació política del país i altres creuen que cal donar prioritat a l’esperit de festa major. PAU MASÓ

 

La Gegantessa amb el ram groc (@martamallarach)


Aquest serà el segon any consecutiu que les Festes del Tura se celebraran sota un context polític amb líders independentistes a la presó. Una situació que l’any passat es va posar en evidència amb motius grocs entre la faràndula olotina: la gegantessa va portar un ram groc i els cabeçuts i cavallets motius de color groc al canell. Segons el cap de la faràndula, Aniol Massegú, això es repetirà aquest 2019.

Disparitat d’opinions entre entitats

Les reivindicacions no només es podran veure a la faràndula. Diverses entitats de la ciutat també mostraran la seva disconformitat amb la situació política que viu el país. Una d’elles és l’AOAPIX.

 

El mateix pensen des del Faràndula Ràcing Team

 

Per altra banda, hi ha entitats que creuen que durant la festa major cal abandonar les reivindicacions polítiques. És el cas dels Murruts, els Marrinxos o els Xerrics.

 

Amb reivindicacions o sense les Festes del Tura arrencaran demà amb la tradicional cercavila i s’allargaran fins dimarts amb desenes d’actes que conviden a gaudir de la festa a tots els gustos, pensaments i ideologies.

Respon