La fase 1 permet “començar a respirar” al comerç olotí

Sense necessitat de demanar cita prèvia, més gent ha sortit a comprar i les botigues “han començat a respirar”. Ho diu el president de l’ACO, Jordi Rovira. Amb cautela, fa un balanç positiu de la primera setmana de la fase 1 i demana, “més que mai”, el suport de la gent al comerç local.

El comerç olotí comença a “respirar” després de més de dos mesos parat (Pau Masó)

Han perdut dos mesos, però ara ha començat una nova etapa i els comerços l’afronten amb una mica més d’optimisme. Avui fa una setmana que a la Garrotxa va entrar a la fase 1 de la desescalada i, per tant, que les botigues van poder obrir sense cita prèvia. Segons el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, no haver de demanar hora ha ajudat a veure més gent entrant als establiments de la ciutat. Diu que, per a ells, ha estat un alleugeriment. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

La cita prèvia, explica Rovira, no va acabar de funcionar i va crear confusió entre els clients. De fet, algunes botigues no van ni aixecar la persiana. Ara, en canvi, cada vegada hi ha més comerços oberts i la majoria han recuperat el seu horari habitual. D’altres, per qüestions de conciliació familiar, han decidit obrir només al matí. El president de l’ACO confia que progressivament s’anirà tornant a la normalitat. Per aconseguir-ho, demana més que mai el suport dels clients.

 

Algunes botigues d’Olot, les més grans, ja han aixecat alguns ERTO als seus treballadors, però encara n’hi ha que no ho han pogut fer. L’impacte econòmic del tancament dels darrers dos mesos ha estat molt important i ha obligat els comerços a ajornar pagaments i demanar crèdits. Encara veuen el túnel llarg i fosc, però com a mínim en l’última setmana han començat a caminar direcció a la sortida.

Respon