La Federació d'Hostaleria de Girona dona la campanya de Setmana Santa per “acabada”

No confien que els hotels puguin obrir al públic tot i que l’estat d’alarma podria acabar-se el dia 11 d’abril. Pel president de l’associació, Antonio Escudero, es tracta d’una “catàstrofe”, ja que normalment la Setmana Santa serveix d’indicador per saber com anirà l’estiu.

Besalú, una de les icones turístiques de les comarques de Girona (David Planella)

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antonio Escudero, ha afirmat que “la gent té por” i això farà que no es moguin gaire tot i aixecar les restriccions de mobilitat.

 

D’altra banda, Escudero ha avançat que la paralització actual del sector farà que els mesos d’estiu es vagi al “ralentí”. Tenen “dubtes” que el sector “pugui arrencar” durant l’estiu perquè els hotels de temporada sempre tarden “unes setmanes” a estar a ple rendiment. Si durant aquests mesos els establiments no funcionen a ple rendiment, Escudero veu difícil aconseguir “els nivells d’ocupació d’altres anys”. El president de la Federació d’Hostaleria de Girona creu que caldrà apostar per al client de proximitat.


Por de perdre l’estiu

Els experts en economia també cataloguen la situació de greu. El professor d’Estudis d’Economia i Empresa de la UOC Pablo Díaz diu que la impressió és que també es perdrà l’estiu i estima unes pèrdues de 2,7 milions de turistes internacional si els efectes del coronavirus no s’aturen abans de Setmana Santa. Díaz també destaca la importància d’ajudar les petites i mitjanes empreses quan el mercat torni a activar-se.

 

La gravetat de la situació s’estén per tot el territori català. Segons dades de la patronal del sector turístic, un 90% de les petites i mitjanes empreses del sector de l’hostaleria i la restauració ha experimentat una reducció de vendes o cancel·lació de reserves, un 42% ha patit un augment de baixes laborals i un 82% ha contemplat presentar un ERTO sobre la plantilla.

Respon