La ferida emocional a les residències: “Hem preservat la salut física, però possiblement ens hem carregat la salut mental”

El brot de la residència Montsacopa va deixar una ferida emocional als residents. El director del centre diu a Ràdio Olot que la tristesa i l’apagament van ser emocions que van detectar entre els usuaris. Salvador Vilar explica que una de les coses que caldrà fer quan es recuperi la normalitat és reforçar l’acompanyament emocional. Vilar també parla sobre la gestió de les residències i assegura que s’ha preservat la salut física, però, “s’ha destrossat la salut emocional”.  


El brot de la residència Montsacopa d’Olot ja s’ha donat per tancat, però les seves conseqüències van més enllà dels 62 residents infectats. Durant molts dies, alguns usuaris van haver d’estar tancats a la seva habitació amb l’únic contacte humà de treballadors que anaven vestits amb els equips de protecció. El director de la residència Montsacopa, Salvador Vilar, assegura que han detectat més tristesa entre els residents.

 

Salvador Vilar diu que un cop torni mínimament la normalitat, caldrà fer un treball important d’acompanyament emocional a tots els usuaris. Pel director del Montsacopa també caldrà reflexionar sobre la gestió de la pandèmia a les residències.

 

El brot de la residència Montsacopa ha estat el més important que s’ha registrat a la Garrotxa. Va comportar més d’un centenar de contagis entre usuaris i treballadors, i es van produir 16 morts.

Respon