La Fira del Dibuix d’Olot 2020 serà online

La pandèmia del coroanvirus ha fet reinventar el certamen amb una iniciativa única al país. Durant 48 hores es podran comprar obres d’art per Internet a través d’una plataforma que servirà per donar a conèixer els artistes. L’usuari podrà navegar segons estils, tècniques, mides o suports. L’entrega de les obres es farà al domicili en qüestió de dies.

Marian Vayreda, membre del Patronat de la Fira del Dibuix (Pau Masó)


Els artistes que hi vulguin participar hauran de presentar fins a una desena d’obres al coworking Ca-nyera d’Olot. La gestió de les obres i la coordinació per penjar-les a la xarxa anirà a càrrec de l’Ajuntament d’Olot. També l’entrega d’aquells quadres que es comprin. En total s’espera que hi participin més de 40 artistes que es podran consultar digitalment al portal olotdibuixa.com. El president del Patronat de la Fira del Dibuix d’Olot, Marian Vayreda, explica que l’objectiu és que la plataforma sigui un aparador que ajudi a promocionar els artistes.

 

De fet, el Patronat no fa d’intermediari i no cobrarà cap recàrrec als artistes. La plataforma estarà activa durant 48 hores: s’activarà el 16 d’octubre a les vuit del vespre i es desactivarà al cap de dos dies. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda, explica que es tracta d’una iniciativa innovadora.

 

Els organitzadors de la Fira del Dibuix no descarten que la iniciativa es pugui repetir l’any que ve i pugui conviure amb la fira presencial. La Fira del Dibuix d’Olot és la més antiga de Catalunya i aquest 2020 complirà 65 anys. Serà en un format excepcional, on la pintura i la tela es veuran a través de la pantalla.

2 Responses to “La Fira del Dibuix d’Olot 2020 serà online”

  1. Nora Salvat Soler

    Hola bones. No sé exactament on haig d’enviar un correu. Però tot just acabo de veure que es farà la fira online i m’agradaría saber si encara es possible participar. Moltes gràcies, Nora

    Respon
  2. Joan Font Saña

    com puc veurà les obres exposades ???

    Respon

Respon