La Fira Orígens d’Olot 2018 serà l’edició més ecològica

Un de cada tres productors que hi participaran seran ecològics. El certamen gastronòmic se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre i comptarà amb Menorca com a territori convidat. Després de la consolidació, Orígens aposta per mantenir el lideratge entre les fires gastronòmiques del país. Aquest any comptarà amb una seixantena de parades i més de 90 productors.

Presentació de la setena edició de la Fira Orígens (Pau Masó)


L’auge dels productes ecològics en el mercat gastronòmic també es farà notar a la Fira Orígens 2018. Un 30% dels productors que hi participaran enguany oferiran productes elaborats amb ingredients naturals i respectuosos amb el medi ambient. D’aquesta manera la fira olotina busca seguir mantenint la qualitat i l’oferta adequada per al públic. El director del certament, Pep Palau, explica els motius d’aquest reforç ecològic.

Convidats d’excepció

Enguany el territori convidat a la Fira Orígens serà Menorca. Es podran degustar productes com el pa, els licors, els formatges o els embotits de l’illa. Aquest 2018 es podrà aprendre de Carles Gaig del restaurant Gaig, Fran Agudo del Tickets o Xavier Lorés de la Cuina d’en Simon. Palau diu que la Fira vol seguir sent líder al país.

 

Orígens se celebrarà el primer cap de setmana d’octubre, el dissabte 6 i diumenge 7. Tindrà 62 estands i més de 90 productors. Com cada any, també es podrà gaudir de tallers, tastos de tot tipus, espais per als més petits i el segon concurs de coques de forner de Catalunya que l’any passat va agrupar més de 40 participants.

 

Respon