La Fundació Esplai Girona formarà tots els monitors de casals d'estiu amb els protocols de seguretat

L’entitat també gestiona diverses cases de colònies a la Garrotxa i assegura que és “insostenible” gestionar i fer previsions d’ocupació. Joventut ha demanat que tots els responsables dels casals que s’organitzin aquest estiu passin una formació.

Els monitors i directors de les activitats seran els responsables de vetllar per les mesures d’higiene (ACN)

La Fundació de l’Esplai, però, ha decidit ampliar aquesta formació no només als responsables dels casals sinó a tots els seus monitors. La coordinadora de l’entitat gironina, Glòria Esteve, explica en què consistirà.

 

Glòria Esteve afirma que encara no hi ha una normativa tancada per part de la Generalitat. Fins ara, només s’ha publicat un document marc, però no s’ha entrat en detall. Per això demanen a la secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya que “agilitzi” la normativa sanitària.

La Fundació Esplai Girona també gestiona una desena de cases de colònies repartides per arreu de la demarcació. La gran majoria, però, estan ubicades a la Garrotxa. Esteve diu que la manca de criteris sobre quines han de ser les mesures de seguretat fan que es generi una situació “insostenible” a l’hora de preveure l’ocupació de cada casa.

 

Per altra banda, hi ha la possible reducció en l’aforament de les cases. Les autoritats sanitàries encara no han aclarit si caldrà deixar una distància mínima de seguretat entre lliteres.

 

La incertesa impera en el sector, tot i que les cases de colònies no podran obrir fins a la fase 3. Si la pandèmia ho permet, podria ser al mes de juny.

Respon