La Fundació Kreas analitzarà la problemàtica i l’impacte mediambiental que generen els residus d’envasos de plàstic

Ho farà en el transcurs d’aquest curs que acaba d’arrencar. La intenció és conscienciar els alumnes com a futurs treballadors del món de la indústria alimentària i obligar-los a pensar solucions. Kreas es compromet a tractar cada any un tema diferent que preocupi a la societat. 

Foto: Ràdio Olot


La Fundació Kreas ha incorporat un programa de compromís global en el seu curs acadèmic de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Cada any, els seus alumnes hauran de tractar un tema relacionat amb l’àmbit alimentari que generi preocupació social. Per començar, s’ha decidit posar el focus en la problemàtica mediambiental que provoquen els residus d’envasos de plàstic. Eduard Jiménez és responsable de nous projectes de Kreas.

 

El programa constarà d’un seguit d’activitats relacionades amb la qüestió durant tot el curs i al final els alumnes hauran d’exposar les seves conclusions. En alguns casos, diu la coordinadora de Kreas, Mercè Molist, poden ser resultat d’un treball de recerca i investigació, i es podrien arribar a fer públiques més enllà del centre educatiu.

 

El nou curs de la Fundació Kreas s’ha posat en marxa aquest setembre i manté el model 100% dual. Això vol dir que tots els alumnes tenen garantit durant dos anys compaginar les classes teòriques a les aules amb el treball efectiu i remunerat en alguna empresa del sector alimentari. El 76% dels nois i noies que han acabat el curs en els últims quatre anys s’han incorporat al mercat laboral amb contractes indefinits; un 9% ho va fer amb contractes temporals i només un 15% no va trobar feina o va decidir continuar estudiant.

Respon