La Fundació Toro de Lidia presenta el recurs contra l’Ajuntament d’Olot

Ho fa després de la negativa del consistori per celebrar una corrida de toros a la ciutat. L’entitat diu que vol esgotar totes les vies administratives abans d’anar al jutjat.

Amb el recurs, la Fundació Toro de Lidia esgota totes les vies administratives (Fundación Toro de Lidia)


La Fundació Toro de Lidia ha tardat només un mes a passar de les paraules als fets. A principis de febrer va anunciar que presentaria recurs després que l’Ajuntament d’Olot li tanqués la porta per celebrar una corrida de toros a la ciutat. Gairebé 30 dies després de la negativa del consistori, la fundació taurina ja ha emès el recurs per escrit.

Al document, Toro de Lidia contraposa amb “arguments jurídics” les raons que l’Ajuntament va donar per negat la petició. Diu que la tauromàquia és en bé patrimonial i que cal protegir-lo. Ho fa exposant la llei 18/2013 que diu que “els poders públics garantiran la conservació de la tauromàquia i promouran el seu enriquiment”.

També contraresten la declaració de ciutat antitaurina que Olot va fer el 2014 dient que es fa estrany que un ajuntament “es posicioni en contra de la cultura”, però remarca que els consistoris no poden “efectuar pronunciaments contra de les seves obligacions legals”.

Per últim, el recurs de la Fundació Toro de Lidia també intenta desmuntar la consulta popular sobre els correbous de l’any 2016. Diu que un correbou no té res a veure amb una corrida. També assenyala que va ser una consulta no vinculant i que per tant no pot tenir efectes jurídics.

El recurs que ha presentat la Fundació del Toro de Lidia també està firmat per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre i la Penya taurina de la Garrotxa.

Respon