La Garrotxa amb el Sàhara necessita més famílies que mai disposades a acollir nens sahauris aquest estiu

A diferència dels últims anys, el projecte ‘Vacances en pau’ permetrà que l’estada sigui de només un mes. El nen en qüestió, però, se n’estarà dos aquí, de manera que el nombre de famílies s’haurà de doblar.

La Garrotxa amb el Sàhara busca famílies que vulguin acollir aquest estiu

Un any més, La Garrotxa amb el Sàhara busca famílies de la comarca que vulguin acollir aquest estiu nens i nenes procedents de camps de refugiats saharauis. La diferència és que en aquesta ocasió els interessats podran triar si fer-ho durant dos mesos com era habitual o escurçar-ho a només un. El projecte ‘Vacances en pau’ ha inclòs aquesta novetat amb la intenció que sigui més fàcil per a tothom fer el pas. Ho han explicat en una entrevista al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot Alba Solé i Enric Soler, col·laboradora i president de l’associació La Garrotxa amb el Sàhara.


‘Vacances en pau’ és un projecte d’acollida que s’estén a tot Catalunya i que permet cada estiu a 500 nens saharauis d’entre 7 i 12 anys sortir del camp de refugiats i viure durant dos mesos en una casa en condicions. Un cop arriben aquí, a finals de juny o principis de juliol, passen revisions mèdiques i s’integren en una família. En aquell moment, comença un aprenentatge que és recíproc.


Adaptació ràpida

Els nens i nenes saharauis que arriben a Catalunya ja tenen nocions de castellà (és la seva segona llengua) i, en molts casos, arriben a aprendre ràpid el català. Les famílies que els acullen els poden apuntar al casal de l’Estiu Riu (La Garrotxa amb el Sàhara es fa càrrec de la meitat del cost), se’ls poden emportar de vacances (amb l’únic requisit que no poden sortir de l’Estat espanyol), tenen contacte permanent amb l’associació per analitzar com va l’acollida i, fins i tot, si ho volen, amb els pares biològics dels nens. Tothom pot acollir. Els interessats només s’han de posar en contacte amb La Garrotxa amb el Sàhara.

 

Respon