La Garrotxa demana 40 agents més de Mossos d’Esquadra

És la petició que fan els municipis de la comarca al Departament d’Interior. Actualment n’hi ha uns vuitanta, però la sensació entre alcaldes és que falta patrullatge. Els ajuntaments també alerten que amb la pandèmia han aparegut noves normatives que cal fer complir. Per la seva banda, Interior no descarta un reforç, però està a l’espera d’una nova promoció d’agents.

La comissaria d’Olot, l’única que hi ha a la comarca (Pau Masó)

La falta d’efectius va ser un dels punts més importants que es van tractar en l’última reunió que el territori va tenir amb el Departament d’Interior i el conseller Buch. Va ser fa unes setmanes i els alcaldes van aprofitar per reclamar la falta d’agents, una demanda que fa temps que es posa sobre la taula. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, explica a Ràdio Olot que la comarca té menys efectius ara que vint anys enrere, quan es va inaugurar la comissaria de la Garrotxa.

 

Els municipis creuen que cal més presència, a més ara que la pandèmia ha posat de manifest noves normes que cal fer complir, com per exemple l’afluència als gorgs. Segons Reixach, el conseller d’Interior, Miquel Buch, els va exposar que la delinqüència a la comarca “està controlada” i que les dades són més baixes que la mitjana catalana.

 

“No” a la policia mancomunada

A l’espera d’una nova promoció d’agents de Mossos d’Esquadra, el Consell Comarcal confia en la tasca que pugui fer la comissaria d’Olot. Reixach descarta la idea de crear una policia mancomunada entre municipis.

 

El que també es preveu que arribi, fins i tot abans dels agents, són les càmeres lectores de matrícules. El projecte està a punt de sortir a licitació i permetrà instal·lar diversos lectors per controlar els vehicles sospitosos que entren i surten de la Garrotxa.

Respon