La Garrotxa demanarà ajuda econòmica pels danys materials del temporal Glòria

En alguns municipis com Olot les afectacions han estat mínimes, però en altres com Santa Pau o Sant Aniol de Finestres el balanç “és crític”. La comarca tardarà dies o setmanes a recuperar-se d’un temporal que ha deixat carreteres secundàries afectades i desenes d’esllavissades.

Els treballs de recuperació pel temporal s’allargaran durant les pròximes setmanes. (Aj. Vall de Bianya)

Durant tota la setmana que ve encara hi haurà feina, en alguns punts de la Garrotxa, a retirar pedres o arbres caiguts i a refer marges i talussos. El temporal Glòria no ha deixat cap incidència greu, però els desperfectes són molts. A Santa Pau calculen que el balanç econòmic “serà crític”. El seu alcalde és en Pep Companys, en declaracions a Ràdio Olot.

“Això valdrà una fortuna, no sé quan tardarem a recuperar el territori”

On també estan en una situació semblant és a Sant Aniol de Finestres. S’han rebentat conductes d’aigua i hi ha hagut moltes esllavissades que han taponat camins i carreteres. El seu alcalde és en Francesc Oliveras.

 

Les esllavissades han estat les conseqüències més greus del temporal a la Garrotxa (Aj. Santa Pau)


Des del Consell Comarcal asseguren que es demanaran ajudes a la Generalitat i la Diputació per reparar els danys materials que ha deixat el temporal Glòria. El seu president és en Santi Reixach.

 

En alguns municipis com Olot, la llevantada no ha deixat desperfectes importants. L’alcalde, Pep Berga, diu que les afectacions han estat mínimes.

 

Els municipis de tota la comarca ja s’han posat a fer balanç. Els danys del temporal Glòria a la Garrotxa no han estat molt greus, però sí que seran molt costosos.

Respon