La Garrotxa dobla els seus atractius turístics

S’han catalogat una quinzena de nous indrets amb l’objectiu reduir la freqüentació dels punts més visitats del territori. Turisme Garrotxa ha posat nous espais en joc com el Pont del Llierca, els gorgs de les Planes o els volcans de Sant Marc i Puig Roig. Això ha d’ajudar a llocs com la Fageda d’en Jordà, un espai que els últims anys ha fregat els 100.000 visitants anuals. 

Els gorgs de les Planes és un dels nous atractius turístics de la Garrotxa (cedida)


Incrementar l’oferta perquè els visitants es reparteixin més. Aquest és l’objectiu de Turisme Garrotxa i que es constata amb la nova guia “Tot Garrotxa”. La nova edició ha més que doblat els punts d’interès turístic de la comarca. Dels 12 indrets que hi havia l’any passat, ara són 27. S’han introduït llocs com la Via Romana de Capsacosta, el Pont del Llierca, el conjunt romànic de Maià de Montcal i Beuda, els gorgs de les Planes o el volcà Puig Rodó i de Sant Marc. El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, diu que això s’ha fet per poder reduir l’hiperfreqüentació d’alguns indrets.

 

La guia “Tot Garrotxa” inclou 27 atractius (Pau Masó)


Consens entre municipis

Des de Turisme Garrotxa i el Parc Natural  de la Zona Volcànica de la Garrotxa afirmen que els nous indrets que s’han inclòs aquest any estan consensuats amb tots els municipis. El director del Parc, Xavier Puig, diu que “no hi pot haver discrepàncies”.

 

Per la seva banda, Llorà explica que hi ha molts municipis que es reserven indrets. Alguns no volen que hi hagi espais que es converteixin en un atractiu turístic.

 

Presentació de la nova guia “Tot Garrotxa” (Pau Masó)


Més atractius, més mobilitat

L’increment del nombre d’indrets turístics de la Garrotxa a partir d’aquest any pot fer que els turistes es moguin molt més per la comarca. Això també suposa actuar en els accessos i la mobilitat que envolta els nous atractius.

 

L’aposta que el sector turístic fa amb la guia “Tot Garrotxa” també inclou rutes entre volcans, camins històrics o paisatgístics. Fins i tot un itinerari per conèixer les obres dels arquitectes RCR. La guia també inclou serveis, adreces d’interès i una agenda amb les festes garrotxines. Es tracta d’una eina renovada que ha de servir per informar i donar a conèixer la comarca als gairebé 200.000 turistes que passen pels punts d’informació cada any. A la Garrotxa, la taxa turística recapta 107.000€ i el sector representa el 8% del PIB de la comarca.

Respon