La Garrotxa entra a la fase 2 en un moment “estable i tranquil” de la pandèmia

A partir d’avui la comarca supera l’equador del desconfinament. El sector sanitari creu que la Garrotxa està preparada per fer aquest pas, però recorda que cal ser “molt prudents”. Recomanen que, tot i desaparèixer les franges horàries, es respectin els horaris de la gent gran. També remarquen que cal extremar les precaucions a les terrasses i als interiors dels bars i restaurants, que a partir d’ara ja es podran obrir.

La Garrotxa continua fent un pas més en la desescalada (Pau Masó)

Amb l’entrada de la fase dos la Garrotxa se situa en el tercer esgraó dels quatre que contempla el pla de desconfinament del govern espanyol. Els centres sanitaris de la Garrotxa veuen factible fer aquest pas, però segueixen demanant prudència. Escoltem el director de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau, i el gerent de l’Hospital d’Olot, Josep Maria Padrosa.

 

A partir d’avui s’obren els centres educatius, s’eliminen les franges horàries i els bars i restaurants podran començar a utilitzar els menjadors. En referència a aquesta última mesura, Nicolau admet que és una de les que preocupen més.

 

Sense cap rebrot, de moment

Tant l’Hospital d’Olot com l’atenció primària de la Garrotxa confirmen a Ràdio Olot que, fins ara, no hi ha hagut cap rebrot a la comarca. El gerent del centre garrotxí, però, explica que la situació era molt diferent uns dies enrere.

 

El doctor Nicolau creu que cal felicitar la ciutadania per l’adaptació i el comportament que ha tingut fins ara i recorda que cal seguir amb les mesures bàsiques d’higiene.

 

A la Garrotxa, fins al moment, s’han registrat 94 defuncions per covid-19, més de 660 positius i 2.400 casos sospitosos. En l’última setmana la xifra de morts pràcticament no ha variat i la de casos s’ha mantingut força estable.

Respon