La Garrotxa entra en “fase d’emergència” i tanca equipaments municipals per evitar contagis

Alguns organismes públics només atendran ciutadans amb cita prèvia i facilitaran un permís als treballadors que hagin de cuidar persones grans o fills menors de 12 anys. La comarca segueix sense cap cas de coronavirus i amb algunes persones confinades a casa per prevenció.

El Firal d’Olot, aquest dijous a la tarda (Pau Masó)


Després que el Govern elevés l’alerta pel coronavirus a “fase d’emergència 1”, la Garrotxa ha seguit els seus passos i ha decidit tancar equipaments públics. Després de conèixer el tancament d’escoles, instituts i universitats, hi ha hagut un degoteig de tancaments d’espais municipals com biblioteques, pavellons o sales polivalents, entre altres.

L’Ajuntament d’Olot i els seus organismes derivats han habilitat alguns ordinadors a domicilis dels seus treballadors. Els que no puguin fer teletreball i no hagin de cuidar avis ni nens hauran d’anar a treballar prenent mesures i comunicant-se telemàticament amb companys de feina. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, assegura que, malgrat la situació, tots els serveis municipals estan garantits.

“És una situació excepcional”

De fet, la ciutat d’Olot ha elevat a fase d’emergència el Pla Local de Protecció Civil i situa al nivell dos de tres la situació d’emergència. De moment, no s’actuarà en espais com restaurants, empreses o oci nocturn. Malgrat això, Berga demana molta prevenció i davant de qualsevol dubte recomana suspendre l’activitat.

 

El tancament dels equipaments municipals d’Olot s’ha establert a través d’un decret amb vigència “indefinida”. Tot i això, l’alcalde diu que treballen amb una previsió mensual.

 

La decisió que ha pres aquest dijous l’Ajuntament d’Olot i també la majoria de consistoris de la comarca, deixen l’activitat molt per sota de la normalitat. Les extraescolars també s’han anul·lat i s’han suspès pràcticament tots els actes culturals, socials, i esportius programat per als pròxims dies. Biblioteques, pavellons, casals d’avis, centres de dia, sales polivalents i tota mena d’equipaments tancaran les seves portes, aquest divendres, per evitar contagis de coronavirus.

2 Responses to “La Garrotxa entra en “fase d’emergència” i tanca equipaments municipals per evitar contagis”

  1. Marina Perramon sala

    Perdoneu i sense ganes d’, ofendre, però és tanquen espais públics, bi blioteques i demés i no es tanquen discoteques ni bars ni els llocs d’oci nocturn?? Però això què és?? Una xarlotada??

    Respon
  2. Carla

    Suposo que poden tancar espais publics i no els privats…

    Respon

Respon